Groot onderhoud betonnen keukenblad

Zoals helaas met ongeveer alles het geval, bestaat ook bij een betonnen keukenblad het risico op een beschadiging. Bijvoorbeeld:

  • Wanneer u met een zware pan de betonnen rand van het aanrechtblad raakt, kan een stukje beton van het blad afspringen;
  • Er ontstaan kleine gaatjes in het oppervlak, wat in feite luchtbelletjes zijn die vlak onder het oppervlak zaten, maar door gebruik van het keukenblad invallen;
  • Er vindt een ongelukje plaats met bijvoorbeeld fruitzuur, thee, frisdrank, bakvet of ontkalkingsmiddel van het koffiezetapparaat. Als gevolg hiervan kan er een lichte of donkere vlek in het beton ontstaan. Na verloop van tijd verdwijnen de meeste vlekken of ze zijn in ieder geval veel  minder prominent aanwezig;
  • Is uw betonblad behandeld met epoxylak of 2-componentencoating? Dan gebeurt het nogal eens dat de lak beschadigd raakt als gevolg van een hete pan op het blad of door kokend water. Verder is lak gevoelig voor bepaalde vloeistoffen, zoals thee.

Alhoewel ik persoonlijk van mening ben dat een doorleefde uitstraling onderdeel is van de charme van een betonnen keukenblad, kunt u ‘gebruikssporen’ natuurlijk wel als storend ervaren. Verder kan het voorkomen dat zich een groter probleem voordoet, zoals bijvoorbeeld een beschadigde rand of loslatende (lak-/)coating. In veel gevallen bestaat gelukkig de mogelijkheid om hier iets aan te doen.

Uw betonnen keukenblad is in dit geval toe aan een opfrisbeurt, of, anders gezegd: het heeft ‘Groot onderhoud’ nodig. Wij kunnen u hier in veel gevallen bij van dienst zijn.

Modules Groot Onderhoud:

1. INTAKE-AFSPRAAK, INCLUSIEF EVENTUELE KLEINE BETONREPARATIES

Voordat wij starten met de uitvoering van onze diensten, zullen wij via u zoveel mogelijk informatie telefonisch / per email (foto’s) verzamelen. In sommige gevallen ontbreekt het echter aan benodigde informatie. Zo kan bijvoorbeeld soms niet meer worden achterhaald waarmee een betonnen keukenblad is behandeld (gecoat). In zulke gevallen kunnen wij vooraf niet met zekerheid zeggen of wij de coating kunnen vervangen en moet dit ter plaatse door ons worden onderzocht.
Mocht tijdens deze intake-afspraak blijken dat wij uw probleem niet kunnen verhelpen, dan berekenen wij intake-kosten voor deze afspraak. Indien wij op dit moment wel enkele kleine betonreparaties kunnen uitvoeren, worden voor deze reparaties geen extra kosten berekend en blijft het dus bij de intakekosten. U dient er rekening mee te houden dat bij betonreparaties kleine kleurafwijkingen eerder regel, dan uitzondering zijn

Inclusief: Verbruik reparatiemortel (en eventueel kleurstof)
 
Kosten module 1 Intake-afspraak, inclusief eventuele kleine betonreparaties: € 150,- incl. BTW

2. Verwijderen beschadigde/vervuilde flexibele beschermlaag

3. Verwijderen beschadigde laklaag of epoxylaklaag

4. Betonreparatie

5. Behandeling vlekken

6. Impregneren keukenblad(en) met Lithofin MN Vlekstop


*1: Voorbeelden van producten welke het betonblad een flexibele beschermlaag geven, zijn: Lithofin MN Vlekstop; Lithofin W Vlekstop; S34 Muler Chemie; vloeibare Tenax; groene zeep; lijnolie; (verbeterde) tungolie / houtolie en vele andere…
*2: De volgende vervuilingen / vlekken in uw betonnen keukenblad kunnen wij in veel gevallen behandelen:
Fruitzuren zoals bijvoorbeeld citroenzuur, inkt, koffie, thee, olie, planten, rode wijn, roest, rubber, schimmel, cementsluier en viltstift. Ook veel andere type vlekken kunnen wij in veel gevallen behandelen. Neem vrijblijvend contact met ons op en leg uw vlekprobleem aan ons voor:
contact

Iets voor u?

We laten u graag zien wat de verschillende mogelijkheden zijn en het bijbehorende kostenplaatje.

Vraag een offerte aan

Inspiratie opdoen