Werkwijze

roel-s geeft vorm aan uw gedachten en ideeën in betondesign. Of u nu een vastomlijnde opdracht heeft of enkel slechts een idee van een mogelijk ontwerp. We laten u graag zien wat de verschillende mogelijkheden zijn en het bijbehorende kostenplaatje. Van ontwerp tot de daadwerkelijke plaatsing en levering.

1. Introductiegesprek

In een eerste gesprek wisselen we met u van gedachten over uw ideeën en wensen. We laten u graag zien wat er mogelijk is in betondesign. Niet alleen qua ontwerp en afmetingen, maar ook voor wat betreft de kleuren, de afwerking, nabehandeling en eventuele bijpassende apparatuur en onderdelen. Indien mogelijk nemen we ook alvast de afmetingen op. We leveren daarbij niet alleen maatwerk in betondesign, maar ook in de aflevering. Zo kunnen we op locatie produceren en verzorgen we desgewenst de plaatsing.

2. Ontwerp & offerte

Nadat uw wensen en ideeën in kaart gebracht zijn, werken we deze uit in een eerste ontwerpvoorstel, inclusief een prijsindicatie. Tijdens deze tweede fase gaan we net zo lang door totdat het globale ontwerp naar uw volledige tevredenheid is. Tot die tijd worden er dan ook geen kosten in rekening gebracht.

3. Finetuning

Nadat u akkoord bent gegaan met het eerste ontwerpvoorstel en de bijbehorende kosten, zetten we het proces verder in werking. We geven u een gedetailleerde planning en werken het ontwerp verder uit in werkschetsen. Zo krijgt u een beter beeld van het uiteindelijke eindresultaat. Uiteraard is er in deze fase ook voldoende mogelijkheid om uw ontwerp verder te perfectioneren en om wijzigingen aan te brengen.

4. Fabricage

Voor wat betreft de fabricage van betondesign zijn er een tweetal mogelijkheden: productie op locatie of in onze eigen productielocatie. Het verschil tussen beide productiemogelijkheden zit hem voornamelijk in het transport en de prijs. Bij productie in onze eigen productielocatie zijn we vanwege het transport meer gebonden aan maximale afmetingen, dan bij productie op locatie. Ook is het wellicht leuk voor u om het productieproces van dichtbij mee te maken.

Het produceren van betondesign kent een viertal fasen:

Maken en opbouwen van een mal
Alvorens aan de slag te gaan, maken we eerst de mal. Het opbouwen van de mal kunnen we bij u op locatie verzorgen of in onze eigen werkplaats.

Mengen en kleuren van beton

Nadat de mal gereed is, mengen we het beton in de juiste samenstelling. Tijdens het mengen voegen we ook de kleurstoffen toe voor een egaal gekleurd eindresultaat. U hebt daarbij de keuze uit de standaardkleuren grijs en antraciet. Indien u kiest voor een afwijkende kleur, vervaardigen we hiertoe speciaal voor u een kleurmonster.

Storten, drogen en uitharden van beton

Vervolgens wordt het werkstuk gestort en kan het in de mal drogen. Na enkele weken keren we de mal om en halen we deze van het werkstuk af, zodat dit verder kan drogen en uitharden. De totale droogtijd vanaf moment van storten is 5 tot 8 weken, afhankelijk van de dikte van het beton.

Afwerken van het betonnen eindproduct

Gedurende de uitharding verhelpen we eventuele kleine oneffenheden om zo een strak afgewerkt eindproduct te realiseren. Tijdens deze fase kunnen we eventueel ook de luchtbellen opvullen, die zichtbaar zijn in de zijkanten van het eindproduct. Daar deze luchtbellen echter zo typerend zijn voor beton als materiaalsoort, wordt er tegenwoordig steeds vaker voor gekozen ze in het zicht te laten. Eventueel ontstane luchtbellen in het bovenoppervlak van het product worden standaard opgevuld.

5. Nabehandeling

Hebt u voor een betonnen keukenblad of tafelblad gekozen, dan wilt u er zeker van zijn dat het geen vuil opneemt of dat er vlekken op komen. Datzelfde geldt voor uw betonnen buitenkeuken en voor uw betonnen badkamerelementen.

Bescherming tegen vuil en vlekken
Standaard impregneren wij al onze producten voor een goede bescherming van het beton tegen vuil. Deze nabehandeling trekt diep in het beton in en zorgt dan ook voor een langdurige bescherming. Als extra bescherming brengen we vervolgens nog een extra waslaag op het beton aan. Ten behoeve van een blijvende werking dient u deze waslaag regelmatig te onderhouden. Standaard ontvangt u van ons één kan van het middel bij uw bestelde product. Uiteraard kunt u deze bij ons nabestellen.

Bescherming tegen vloeistoffen

Een andere optie is om het product te behandelen met een transparante 2-componenten laklaag. Deze extra bescherming zorgt ervoor dat het blad geheel vloeistofdicht is. Dit kan wenselijk zijn bij bijvoorbeeld een winkelbalie in een bloemenzaak en dergelijke.

6. Levering

roel-s kan op een drietal manieren de levering van uw product in betondesign voor u verzorgen:

Levering af fabriek:
U kunt het product op afspraak bij ons op komen halen.

Levering voor de voordeur:

Wij zorgen voor het transport en u neemt het product in ontvangst vanaf de aanhanger.

Levering inclusief plaatsing:

roel-s levert het product af bij u thuis en verzorgt, indien geoffreerd, de eventuele installatie van apparatuur en onderdelen. De aansluiting op het leidingwerk dient u zelf te verzorgen of kunt u aan ons uitbesteden.

7. Nazorg

Om ook na tientallen jaren nog plezier te hebben van uw betonproduct, adviseren we om om de zoveel tijd het product extra te behandelen. Hiertoe bieden we een speciaal Servicecontract aan. Daarnaast kan het gebeuren dat er na enkele maanden enige luchtbelletjes zichtbaar zijn geworden, die vlak onder de oppervlakte zaten. Indien dit het geval is, komen we kosteloos langs om de luchtbellen op te vullen en uw betonproduct te voorzien van een nieuwe waslaag.


Wilt u meer informatie of een vrijblijvende afspraak maken? Neem dan contact op met Roel van der Burgt via: 06 - 26 350 412 of mail naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Iets voor u?

We laten u graag zien wat de verschillende mogelijkheden zijn en het bijbehorende kostenplaatje.

Vraag een offerte aan

Inspiratie opdoen